Fri Jun 24 00:00:00 CEST 2016 Macrologic nagrodzony za innowacyjność

24.06.2016

Spółka Macrologic otrzymała nagrodę Luminatus 2016. To wyróżnienie przyznane przez redakcję miesięcznika „Bloomberg Businessweek Polska" za innowacyjne rozwiązania, które buduje w oparciu o własną bazę danych MacroBASE.

W plebiscycie nagrodzono te przedsiębiorstwa i instytucje, które posiadają nowatorskie pomysły i na nich opierają swoją działalność. Redakcja wybrała laureatów opierając się na własnych obserwacjach rynku oraz na podstawie otrzymanych rekomendacji, m.in. z Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Giełdy Papierów Wartościowych.

Nagrodę podczas uroczystej gali, która odbyła się w czwartek, 23 czerwca br. w siedzibie redakcji magazynu, odebrała Renata Łukasik, członek zarządu Macrologic SA, dyrektor ds. oprogramowania. „Traktujemy tę nagrodę jako docenienie naszej 30-letniej pracy i obiektywną ocenę jej przez opiniotwórcze podmioty” – mówiła Renata Łukasik. „Podstawą naszej działalności są innowacje. Jesteśmy jedynym producentem oprogramowania dla przedsiębiorstw na rodzimym rynku, który bazuje tylko i wyłącznie na swojej autorskiej bazie danych.” – przypomniała.

Renata Łukasik wzięła również udział w debacie „Innowacje przyszłością gospodarki” zorganizowanej przy okazji wręczenia statuetek Luminatus 2016. Poprowadził ją redaktor naczelny „Bloomberg Businessweek Polska” Cezary Szymanek.

Renata Łukasik i Jarosław Witwicki

Zwycięzcy Luminatus