Tue Jan 19 10:51:00 CET 2016 Macrologic partnerem lokalnym SZLACHETNEJ PACZKI

02.12.2015

Biznes to nie tylko działania w kierunku wypracowania jak najwyższych przychodów. Firmy też mają ideały i chcą mieć swój udział w tym, żeby świat był lepszy. Dlatego właśnie Macrologic został Inwestorem Społecznym SZLACHETNEJ PACZKI.

Pierwszy uśmiech po śmierci męża, pierwsza od lat herbata wypita w towarzystwie. SZLACHETNA PACZKA jest najbliżej potrzebujących, odkrywa ich trudne historie i dzieli z nimi momenty szczęścia. Wydobywa z zapomnienia tych, którzy dziś żyją na marginesie i czują się gorsi. Jeszcze nigdy pomaganie tak bardzo nie zbliżało do siebie ludzi z różnych światów. I taką właśnie, proponowaną przez SZLACHETNĄ PACZKĘ, inwestycję w mądrą pomoc popiera firma Macrologic.

Realne zmiany

Zostając Inwestorem Społecznym dla rejonu Warszawa Praga-Północ (jednego z 620 rejonów w całej Polsce), Macrologic stał się partnerem lokalnym SZLACHETNEJ PACZKI. Inwestycja 5 tysięcy złotych w konkretny rejon PACZKI wpływa na efektywne funkcjonowanie systemu i pracę wolontariuszy oraz ułatwia dotarcie do potrzebujących rodzin.

Inwestor jest w kontakcie z liderem PACZKI i ma wgląd w wyniki pracy rejonu. To dzięki niemu projekt ma szansę się rozwijać — inwestor w realny sposób wpływa na zmianę w lokalnej społeczności, jedocześnie budując swoją markę.

Walka z biedą to już inwestycja w przyszłość

15 lat temu SZLACHETNA PACZKA pomogła 30 rodzinom w Krakowie. W 2014 r. tych rodzin było już 19.580, a wartość pomocy przekroczyła 42 miliony złotych. Jeśli można powiedzieć, że istnieje organizacja, która pomnaża to, co dostaje — to SZLACHETNA PACZKA jest taką organizacją. To nie tylko pomoc tu i teraz, ale to inwestycja w przyszłość tego projektu i całej Polski — mówi Łukasz Miszon, dyrektor projektu SZLACHETNA PACZKA.

/resources/grafika/szlachetna1.png

Więcej informacji: inwestor.szlachetnapaczka.pl